Alien 1

Originaltitel: Alien
Premiere: 25. maj 1979

En dag, der ellers ligner alle de andre, modtager mandskabet på et gigantisk industrielt rumskib et svagt nødsignal fra en fjern planet. De ændrer kurs og en redningsgruppe checker hurtigt det fjendtlige miljø. I vraget af et forulykket rumskib finder de lasten fuld af læderagtige pupper, og til deres skræk finder de ud af, at der også er noget andet... En aggressiv, fremmed livsform, der er i stand til at ændre form og styrke efter behov. Da gruppen hastigt returnerer til moderskibet - er de glade for at have overlevet - men da er de ikke længere alene. Og snart er mange af dem heller ikke længere i live!

Instruktør:
Ridley Scott

Manuskript:
Dan O'Bannon
Ronald Shusett

Medvirkende:
Tom Skerritt
Sigourney Weaver
Harry Dean Stanton
John Hurt
Ian Holm

Alien 1

   

Alien 2

Originaltitel: Aliens
Premiere: 18. juli 1986

Der er gået 57 år siden Lt. Ripley, som den eneste - ud over katten (!) - overlevede, kunne lægge sig i dvale og hvile ud oven på den desperate kamp mod de skræmmende Aliens. Nu vækkes hun af det intergalaktiske selskab, der i mellemtiden har koloniseret den planet, hvor hun og det øvrige mandskab første gang stiftede bekendtskab med universets mest skræmmende dræbervæsener. Imidlertid har man mistet kontakten med kolonien, og Ripley sendes med undsætningsskibet, der skal undersøge om der er noget galt - og i bekræftende fald, hvad.... Ikke overraskende har menneskelig arrogance og grådighed endnu engang kostet menneskeliv - men Ripleys kamp for at overleve er kun lige begyndt!

Instruktør:
James Cameron

Manuskript:
Dan O'Bannon
Ronald Shusett

Medvirkende:
Sigourney Weaver
Michael Biehn
Lance Henriksen
Paul Reiser
Bill Paxton
Jenette Goldstein
Ricco Ross

Alien 2

   

Alien 3

Originaltitel: Alien³
Premiere: 22. maj 1992

Igen er Lt. Ripley det eneste overlevende menneske, da det redningsfartøj, der har reddet hende væk fra monsterkolonien i Aliens, forulykker på straffekolonien Fiorino 161. Det er en gold, ugæstfri planet, der udelukkende er befolket af mandlige, tidligere indsatte fra Jordens farligste Maximum Security fængsel. Nu lever de afsondret - langt væk fra Jordens evindelige fristelser - i fred, cølibat og uden våben eller andre destruktive mekanismer. Men den påtvungne pacifisme bliver lynhurtigt indhentet af virkeligheden, da det - med blodig tydelighed - bliver klart, at der har været en ubuden gæst med i Ripleys redningsfartøj. Men desværre finder hun og planetens beboere og ud af, at de gentagne sammenstød med den fremmede livsform har ændret karakter... Denne gang er det personligt! Tredje gang er - ikke nødvendigvis - lykkens gang!

Instruktør:
David Fincher

Manuskript:
Dan O'Bannon
Ronald Shusett

Medvirkende:
Sigourney Weaver
Charles S. Dutton
Charles Dance
Danny Webb
Holt Mccallany
Lance Henriksen
Pete Postlethwaite

Alien 3

   

Alien 4

Originaltitel: Alien: Resurrection
Premiere: 26. november 1997

200 år efter Ripleys ultimative offer på Fiorina 161, er det endelig lykkedes at klone en perfekt genskabelse af Lt. Ripley (Weaver); komplet med Alien-dronningevæsenet i hendes indre, som tilfældet var på hendes dødstidspunkt. Det er nu planen, at skrupelløse videnskabsmænd vil isolere og siden selv lære at udnytte væsenernes endeløse kraftressourcer. Men naturligvis er der ingen, der har taget højde for, at disse nye, genetisk klonede væsener repræsenterer en endnu mere resistent og intelligent generation end de tidligere.... Og selv ikke Ripley er helt den samme, som hun var, da hun første gang mødte væsenerne for mere end 250 år siden.... Så det er med lidt... blandede... følelser, at hun endnu en gang skal til at tage den ulige kamp op for at redde menneskeheden.

Instruktør:
Jean-Pierre Jeunet

Manuskript:
Dan O'Bannon
Ronald Shusett

Medvirkende:
Sigourney Weaver
Winona Ryder
Ron Perlman
Gary Dourdan
Michael Wincott
Dan Hedaya
Brad Dourif
Raymond Cruz
Leland Orser

Alien 4

   

Alien vs. Predator 1

Originaltitel: Alien vs. Predator 1
Premiere: 13. august 2004

To arter af de mest blodtørstige krigeriske rumvæsner henlægger deres morderiske rivalisering til planeten jorden, hvor de i en spektakulær kamp til døden vil afgøre, hvem der er den største kriger. Tidligt i det 21 århundrede, rejser en ekspedition af videnskabsmænd og eventyrere til Antarktis for at udforske fundet af en gigantisk pyramide langt under isen. Men hvad de ikke ved er. At der i pyramiden befinder sig en rede med alien-æg, der bare venter på at klækkes. Imens - skjult i overfladens iskolde helvede, venter unge Predators tålmodigt på, at deres alien-modstandere kommer frem. Og pludselig er ekspeditionens menneskelige deltagere fanget midt i en kamp på liv og død mellem universets mest altødelæggende krigere…

Instruktør:
Paul W.S. Anderson

Manuskript:
Dan O'Bannon
Ronald Shusett

Medvirkende:
Sanaa Lathan
Raoul Bova
Lance Henriksen
Ewen Bremner
Carsten Norgaard
Joseph Rye

Alien vs. Predator 1

   

Alien vs. Predator 2

Originaltitel: AVP2: Requim
Premiere: 25. december 2007

Filmen tager sit udgangspunkt efter, at en Alien nødlander sit rumskib i en lille landsby nær Colorado, hvor den slagter alt og alle på sin vej - alt imens den producerer utallige Alien-yngel... Snart ankommer en Predator, hvis mission er, at "rydde op i skadedyrsangrevet". Følgerne er en brutal kamp til døden - uden regler, uden nåde og med maksimal ravage til følge!

Instruktør:
Colin Strause
Greg Strause

Manuskript:
Dan O'Bannon
Shane Salerno

Medvirkende:
Reiko Aylesworth
Steven Pasquale
John Ortiz
Shareeka Epps
Johnny Lewis
Sam Trammell
David Paetkau

Alien vs. Predator 2